Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  Smanjenje grudi kod muškaraca

  Ginekomastija ili uvećanje muških grudi nije redak fenomen. Svaki treći muškarac do 40. godine svaki drugi preko 50. godine života ima manje ili više izražen problem.

  Nastaje kao posledica uvećanja žlezdanog ili masnog tkiva.

  Ginekomastija se ne može sprečiti, ali se može korigovati hirurškom intervencijom smanjenja grudi. Veoma je važno da se pacijent podvrgne pegledu lekara specijaliste endokrinologije, kako bi se eliminisali neki drugi uzorci bujanja tkiva grudi.

  Pristup svakom pacijentu je individualan. Prvi korak je preintervencijski pregled pacijenta kojim se utvrdjuje o kom tipu ginekomastije je reč. Uzima se lična i porodična anamneza da bi se utvrdio mogući uzrok ginekomastije. Pacijent treba da upozna lekara sa svim preboljenim bolestima, trenutnom zdravstvenom stanju, alergijama na lekove, biopsijama grudi i lekovima koje uzima.

  Mirabiliss Poliklinika, Niš - Ginekomastija 01
  Mirabiliss Poliklinika, Niš - Ginekomastija 02

  Pre intervencije sporvode se odgovarajući lekarski pregledi i laboratorijske analize koje su nužne u procesu pripreme pacijenta za intervenciju. Poželjno je prestati sa pušenjem i konzumiranjem lekova ili suplemenata koji utiču na koagulaciju krvi.

  Intervencija se obavlja u analgosedaciji. To je način obezboljavanja pacijenta koji podrazumeva da pacijent spava, sam, sponatno diše i istovremeno ne oseća bol.
  U postintervencijskom periodu moguć je osećaj bolova i oticanja.

  Oporavak pacijenata nakon intervencije se pažljivo prati u Poliklinici Mirabiliss tokom redovnih kontrolnih pregleda. Neposredno nakon intervencije, pregledi se u zavisnosti od stanja pacijenta, obavljaju na dva dana, a kako oporavak napreduje, u dogovoru sa lekarom, pregledi se obavljaju na četiri, pa na sedam dana do potpunog oporavka.

  Kompresivni steznik se nosi 4 do 6 nedelja. Pacijent se vraća normalnim aktivnostima u periodu dve do tri nedelje, a posle pet nedelja se može vratiti treninzima.

  Galerija

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi kod muškaraca - Pre 02

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi kod muškaraca - Posle 02

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi kod muškaraca - Pre 01

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi kod muškaraca - Posle 01