Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  Korekcija nosa

  Korekcija nosa, poznata kao i rinoplastika je zahvat kojim se rešavaju estetski i funkcionalni problemi nosa poput izbočene nosne pregrade, grbavog nosa ili devijacije septuma.

  Nos je najvidljiviji organ na našem telu i najizloženiji pogledima drugih i iz tog razloga sve veći broj ljudi se odlučuje za njegovu korekciju.

  Pored vidljivih deformacija postoje i deformacije unutarnjih struktura nosa koje uzrokuju otežano disanje.

  Nema jedinstvene metode kojom bi se korigovao svaki nos. Poznavanje različitih metoda i njihovo kombinovanje obzirom na specifičnost problematike svakog pojedinca vodi postizanju optimalnih rezultata: dobroj funkcionalnosti nosa čime je osigurano normalno disanje, skladnom izgledu lica i zadovoljstvu pacijenta.

  Poliklinika Mirabiliss - Korekcija vrha nosa

  Savremeni pristup rinoplastici nastoji da se nos dovede u optimalni odnos sa postojećim strukturama lica, kao što su obrazi, usne, brada i čelo. Samom intervencijom se uspešno rešavaju grba na dorzumu, krivi, predugačak ili prekratak nos, široka nosna piramida, nepravilan vrh nosa, previše širok ili pak izrazito uzak nos, asimetrične ili preširoke nozdrve itd. Takođe se mogu oblikovati hrskavičave strukture nosa.

  Pacijent koji želi i ima potrebu za rinoplastikom, najpre treba da uradi pregled kod lekara specijaliste u Poliklinici Mirabiliss. Prilikom pregleda će lekar sagledati motive i potrebe pacijenta, medicinske indikacije i mogućnosti u kojoj se meri mogu postići odredjene korekcije. Na osnovu svih dobijenih informacija radi se individualni plan intervencije za svakog pacijenta.

  Pacijent dobija instrukcije o neophodnoj pripremi pre intervencije, o samoj intervenciji i posintervencijskom oporavku.

  Vrlo je važno imati realna očekivanja i biti pozitivna osoba.

  Galerija

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Korekcija nosa - Pre 01

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Korekcija nosa - Posle 01