Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  Zatezanje stomaka

  Abdominoplastika je procedura iz oblasti plastične hirurgije kojom se vrši otklanjanje viška kože i potkožnog tkiva sa stomaka uz istovremeno zatezanje mišića trbušnog zida.

  Najčešći uzroci smanjenja ili gubitka tonusa mišića stomaka su trudnoća i nagli gubitak telesne težine. Faktor nasleđa i prethodne operacije takođe mogu biti uzrok opuštenog stomaka. Pacijenti se najčešće žale na višak kože koja visi u vidu vrećice, strije i ožiljke od prethodnih hirurških zahvata.

  Dermolipektomija omogućava uklanjanje razvučene kože stomaka, spajanje trbušnih mišića, daje mogućnost pomeranja pupka ili formiranje novog, uz minimalne ožiljke. Rezultat intervencije je odmah vidljiv. Stomak je odmah čvrst, zategnute kože i figura ima skladniji izgled.

  Pacijenti kojima je potrebano zatezanje kože stomaka su žene i sve češće muškarci nakon većeg gubitka telesne težine. Oporavak traje oko 2 nedelje, a pacijent se svakodnevnim aktivnostima može vratiti u periodu od 4 do 6 nedelja.

  U Poliklinici Mirabiliss se vrši korekcija viška kože i na drugim regijama gde se javlja opuštena, viseća koža, radi postizanja skladnije figure tela.

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Dermolipektomija

  Galerija

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Dermolipektomija - Pre 01

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Dermolipektomija - Posle 01

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Dermolipektomija - Pre 02

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Dermolipektomija - Posle 02