Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  PRP - Platelet Rich Plasma

  PRP terapija podmlađivanja matičnim ćelijama koristi moć lečenja koju imaju trombociti i faktori rasta koji stimulišu reakciju matičnih ćelija i pomažu stvaranju novog kolagena, obnovu i poboljšanje oštećene kože i usporavaju i poništavaju znakove starenja.

  PRP terapija je revolucionarna metoda kod koje lekar upotrebljava vlastitu krv pacijenta za podmlađivanje kože. Lekar uzima malu količinu krvi, posebnom tehnikom vrši izdvajanje plazme bogate trombocitima, po kojoj je metoda dobila ime (Platelet Rich Plasma) i njenim ubrizgavanjem u kožu podstiče obnovu kože i potkožnog tkiva.

  Ovim postupkom se, na prirodan način, podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože. Podstiče se proizvodnja kolagena, poboljšava elastičnost i boja, što sve daje koži voluminozni efekat. Plazma sadrži važne molekule poput krvnih proteina, hormona i hranljivih materija koji pomažu obnavljanju tkiva. Obzirom da se kod ovog tretmana koristi krv pacijenta i ne vrši se unošenje sintetičkih tvari, nema nuspojava. Ovim putem se usporavaju ili poništavaju znaci starenja.

  Mirabiliss Poliklinika, Niš - PRP tretman 04

  Pre pristupanja PRP tretmanu svakom pacijentu se preporučuje konsultacija sa stručnjakom Poliklinike Mirabiliss, radi određivanja tretmana ili kombinacije tretmana koji najbolje odgovaraju svakom pacijentu individualno, obzirom na opšte zdravstveno stanje i moguće akutne i hronične bolesti. PRP tretman se ne primenjuje u slučaju kritične trombocitopenije, autoimunih bolesti, sepse, trudnoće, hronične bolesti jetre i antikoagulacione terapije.

  Rezultati PRP terapije su vidljivi već nakon 3 tretmana, dok se potpuni efekt očekuje tokom sledećih meseci zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina.

  U tom razdoblju koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidno podmlađena.