Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  Fileri

  Hijalurosnki fileri su postali zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica.

  Najbolja karakteristika dermalnih filera je što sadrže hijaluronsku kiselinu koja je prirodna supstanca i osnovna komponenta naše kože. Hijaluronska kiselina se ponaša kao sunđer koji zadržava velike količine vode u sebi i time omogućava koži da bude nežna, sveža i zategnuta. Primenom hijalurosnkih filera očuvana je pokretljivost mišića i omogućena mimika. Sama činjenica da se sastoje od prirodne supstance čini ih kompatibilnim i biorazgradivim sa kožom.

  Tokom života dolazi do starenja kože. Koža gubi vlažnost, a dolazi i do promene odnosa elastičnih i kolagenih vlakana. Tako dolazi do pojave plićih ili dubljih bora na licu i usnama.

  Mirabiliss Poliklinika, Niš - Fileri 02

  Dermalnim filerima se mogu popunjavati već formirane bore na licu u svrhu podmlađivanja. Istovremeno su prikladni i kod pojave prvih bora radi prevencije i što dužeg zadržavanja mladolikog lica.

  Hijaluronskim filerima se mogu tretirati zone oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore koje se protežu od nosa ka usnama. Koriste se za povećanje usana i korekciju kontura donjeg dela lica. Hijaluronskim filerima vrši se popunjavanje i ublažavanje bora a u nekim slučajevima bore se čine apsolutno nevidljivim. Mogu se korigovati i marionetske linije, usne, jagodice, brada.

  Preporuka je da se tretman hijaluronskim dermalnim filerimaisti ponavljati otprilike svakih godinu dana što će omogućiti zadržavanje lica bez bora i gubitka volumena.

  Posebne pripreme za tretman nisu potrebne. Veoma je važno da pacijent naglasi da li je koristio filere ranije i koji su preparati u pitanju. Regija se pre početka intervencije tretira anestetik kremom, što sam čin intervencije čini potpuno bezbolnim i ugodnim za pacijenta.

  Filerima se tretiranim regijama vraća punoća, elastičnost i mladalački izgled.