Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  Smanjenje grudi

  Intervencija smanjenja grudi je zahvat koji se radi iz funkcionalnih i estetskih razloga. Prekomerni volumen dojki može se javlja u pubertetu, a vrlo često kod trudnica i dojilja. Osobe sa velikim grudima često trpe bolove u leđima, otežano se kreću, ređe se bave sportom i imaju upale kože ispod dojki.

  Smanjenje grudi je hirurški zahvat kojim se odstranjuje višak masnog i žlezdanog tkiva i kože, kako bi se dobile manje i lepo oblikovane dojke.

  Osobe koje imaju potrebu ili želju da izvrše smanjenje grudi treba prvo da dođu na razgovor i pregled kod lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije Poliklinike Mirabiliss.

  Lekar treba da bude upućen u opšte zdravstveno stanje pacijenta i motive za željenu intervenciju. U toku konsultacije lekar će dati mišljenje i preporuku o mogućnosti izvođenja intervencije smanjenja dojki, tehnici izvođenja same intervencije, rezlutatima i mogućim posledicama same intervencije.

  Pacijent će dobiti preporuku koje preglede je potrebno uraditi pre intervencije.

  Mirabiliss Poliklinika, Niš - Smanjenje grudi 03

  U periodu pripreme za inetrvenciju pacijenu se savetuje da prestane da puši i prestane sa upotrebom lekova ili suplemenata koji utuču na smanjenjenu koagulaciju krvi.

  Intervencija se obavlja u analgosedaciji. To je način obezboljavanja pacijenta koji podrazumeva da pacijent spava, sam, sponatno diše i istovremeno ne oseća bol.
  U postintervencijskom periodu moguć je osećaj bolova i oticanja.

  Oporavak pacijentkinja nakon intervencije se pažljivo prati u Poliklinici Mirabiliss tokom redovnih kontrolnih pregleda. Neposredno nakon intervencije, pregledi se u zavisnosti od stanja pacijentkinje, obavljaju na dva dana, a kako oporavak napreduje, u dogovoru sa lekarom, pregledi se obavljaju na četiri, pa na sedam dana do potpunog oporavka. Kompresivni grudnjak se nosi 4 do 6 nedelja u zavisnosti od veličine grudi i tehnike koja je korišćena pri intervenciji. Pacijent se vraća normalnim aktivnostima u periodu dve do tri nedelje, a posle pet nedelja se može vratiti treninzima.

  Galerija

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi - Pre 02

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi - Posle 02

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi - Pre 02

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Smanjenje grudi - Posle 02