Mirabiliss Poliklinika, Niš - Website logo

Poliklinika Mirabiliss, Niš - Instagram
Mirabiliss Poliklinika, Niš - Facebook


  Korekcija asimetrije grudi

  Predstavlja intervenciju kojom se koriguju razlike u veličini, izgledu i položaju dojki, radi postizanja simetrije.

  U zavisnosti od stepena razlike između dojki i od vrste deformiteta, postoji nekoliko metoda korigovanja. Ukoliko razlika nije jako izražena, simetrija se postiže ubacivanjem implantanata odgovarajuće veličine i strukture, kao kod intervencije uvećanja grudi. U slučaju veće nejednakosti i u slučajevima kada je jedna dojka više opuštena u odnosu na drugu, neophodno je izvršiti i podizanje opuštene dojke.

  Pre intervencije sprovode se odgovarajući lekarski pregledi i laboratorijske analize koje su nužne u procesu pripreme pacijentkinje za intervenciju. Poželjno je prestati sa pušenjem i konzumiranjem lekova ili suplemenata koji utiču na koagulaciju krvi.

  Mirabiliss Poliklinika, Niš - Korekcija asimetrije dojki 02
  Mirabiliss Poliklinika, Niš - Korekcija asimetrije dojki 03

  U postintervencijskom periodu moguć je osećaj bolova i oticanja. Oporavak pacijentkinja nakon intervencije se pažljivo prati u Poliklinici Mirabiliss tokom redovnih kontrolnih pregleda.

  Neposredno nakon intervencije, pregledi se u zavisnosti od stanja pacijentkinje, obavljaju na dva dana, a kako oporavak napreduje, u dogovoru sa lekarom, pregledi se obavljaju na četiri, pa na sedam dana do potpunog oporavka.

  Kompresivni grudnjak se nosi 4 do 6 nedelja u zavisnosti od veličine grudi i tehnike koja je korišćena pri intervenciji. Pacijent se vraća normalnim aktivnostima u periodu dve do tri nedelje, a posle pet nedelja se može vratiti treninzima.

  Galerija

  Pre

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Korekcija asimetrije grudi - Pre 01

  Posle

  Poliklinika Mirabiliss, Niš - Plastična hirurgija - Korekcija asimetrije grudi - Posle 01